Inloggen Account aanvragen

Rijksoverheid Sans

De Sans (schreefloos) heeft een moderne uitstraling en een neutraal en helder karakter. De Sans Heading is voor koppen voor huisstijl- en communicatiemiddelen. De Sans Heading contrasteert met het traditionele karakter van de Serif. De Sans text is voor lopende teksten (broodtekst) tot en met corps 11. De Rijksoverheid Sans Text biedt ook een passend, rustig beeld in tabellen en grafieken.

Afbeelding van het lettertype Rijksoverheid Sans (text en heading)

Rijksoverheid Sans

Rijksoverheid Sans Web

De Rijksoverheid webfonts zijn ontwikkeld voor weergave op beeldschermen. Het lettertype is geschikt voor websites, digitale magazines, apps etc. De SansWeb is vooral geschikt voor langere teksten op websites. Kun je het webfont, om wat voor reden dan ook, niet toepassen? Gebruik dan een systeemfont als alternatief. Op dit moment wordt nog onderzocht welk systeemfont geschikt is om de Rijksoverheid webfonts te vervangen.

Rijksoverheid Sans Sign Halo (Inverted)

Voor gebruik op informatieborden langs de weg is er de Rijksoverheid Sans Sign Halo. Deze letter is goed leesbaar vanuit een rijdende auto. Het gaat daarbij om zwarte tekst op een lichtgekleurde, reflecterende ondergrond. De Rijksoverheid Sans Sign Halo Inverted gebruik je voor lichtgekleurde letters op een donkere achtergrond. Deze 2 varianten zijn als beperkte lettertypeset te downloaden.