Inloggen Account aanvragen

Rijksoverheid Sans

De Rijksoverheid Sans is een schreefloze letter en heeft een moderne uitstraling en een neutraal en helder karakter. Er zijn aparte sets voor drukwerk, online toepassingen en weginformatieborden.

Rijksoverheid Sans Text en Rijksoverheid Sans Heading

De Rijksoverheid Sans Text is voor toepassing op drukwerk in lopende teksten (broodtekst) tot en met corps 11. De Rijksoverheid Sans Text biedt ook een passend, rustig beeld in tabellen en grafieken. De Rijksoverheid Sans Heading is ook voor drukwerk maar meer voor toepassing in grotere corpsen zoals koppen en titels. Beide zijn in 4 gewichten beschikbaar: regular, italic, bold en bold italic.

Rijksoverheid Sans Text lettertype
Rijksoverheid Sans Heading lettertype

Rijksoverheid Sans Web

De Rijksoverheid webfonts zijn ontwikkeld voor publicaties bij weergave op beeldschermen. Het lettertype is geschikt voor websites, digitale magazines, apps etc. De SansWeb is vooral geschikt voor teksten bij weergave op een beeldscherm. Het webfont is beschikbaar in 3 gewichten: regular, italic en bold. Kies ook een systeemfont als fallback font mocht het webfont om wat voor reden dan ook niet getoond kunnen worden.

Webfont RijksoverheidSansWeb Text in regular, italic en bold

Rijksoverheid Sans Sign Halo (Inverted)

Voor gebruik op informatieborden langs de weg is er de Rijksoverheid Sans Sign Halo. Deze letter is goed leesbaar vanuit een rijdende auto. Het gaat daarbij om zwarte tekst op een lichtgekleurde, reflecterende ondergrond. De Rijksoverheid Sans Sign Halo Inverted gebruik je voor lichtgekleurde letters op een donkere achtergrond. Deze 2 varianten zijn als beperkte lettertypeset te downloaden.