Inloggen Account aanvragen

Plaatsing logo

Het logo van de Rijksoverheid staat centraal boven aan het vlak, en altijd aflopend. De hoogte van het logo stem je af op de drager en de functie. Gebruik nooit meer dan 1 rijkslogo of beeldmerk per uiting.

Optisch midden

Niet iedere drager is geschikt om het logo centraal bovenaan te plaatsen. Bijvoorbeeld omdat de drager niet symmetrisch is. Plaats dan het logo in het optische of logische midden van de drager.

Partnerlogo

Er is een apart rijkslogo voor het gebruik van het logo buiten de rijkshuisstijl. Dit logo noemen we het partnerlogo, omdat dit logo of gebruikt wordt op communicatiemiddelen van een partner (huisstijl externe partner) of in combinatie met een partner (neutrale stijl). Dit logo mag je overal plaatsen, zolang het maar niet lijkt alsof de rijksoverheidsorganisatie de hoofdafzender is. Dus: zeker niet midden-boven en met gepaste bescheidenheid.

Voorkom wel een 'lintjesregen'. Daarom staan er nooit meer dan 2 logo’s van rijksoverheidsorganisaties naast elkaar. Werken er meer dan 2 rijksoverheidsorganisaties mee? Dan gebruik je het partnerlogo met het woordmerk Rijksoverheid. Meestal kun je wel ergens anders op het middel vermelden om welke rijksoverheidsorganisaties het gaat.

Er zijn twee partnerlogo's beschikbaar; een positief logo en een diapositief logo. Bij dit diapositieve logo is het woordmerk diapositief maar het beeldmerk niet. Het beeldmerk is altijd blauw met een wit rijkswapen.