Inloggen Account aanvragen

Varianten logo

De logo's zijn er in 11 verschillende bestandsformaten, geschikt voor verschillende toepassingen.

Van de logo's zijn 2 varianten beschikbaar: 1 met een zwart woordmerk (positief) en 1 met een wit woordmerk (diapositief). Het positieve logo gebruik je wanneer de achtergrond wit is. Het diapositieve logo kies je als de achtergrond donker gekleurd is.  

Logo's worden in 2 bestandsformaten aangeboden:

  • Drukwerklogo: Adobe Illustrator-EPS

    Dit zijn vectorbestanden, opgebouwd in CMYK. De juiste vertaling naar Pantone staat in het logobestand. 
  • Digitaallogo: Adobe Photoshop-SVG

    Dit zijn pixelbestanden, opgebouwd in RGB. Deze bestanden zijn alleen te gebruiken voor schermtoepassingen.

Maatwerklogo's

Voor Word-sjablonen en presentaties zijn speciaal op maat gemaakte logobestanden beschikbaar. Het logo voor Word-sjablonen bevat alleen een woordmerk omdat het beeldmerk al op het gedrukte briefpapier staat. Het presentatie logo is breder zodat dit eenvoudig in PowerPoint in te voegen is.

voorbeeld van een positief logo voor extern gebruik
Beeld: ©Rijksoverheid

Logo's voor gebruik op middelen van externe partijen

Voor gebruik buiten de rijksbrede huisstijl is er, voor drukwerk en online toepassingen, een compacte variant van het logo. Ook voor deze logo's zijn er zijn weer 2 varianten beschikbaar, een positieve en diapositieve versie. 

Het beeldmerk is minimaal 35 pixels breed om goed leesbaar te zijn. In kleinere toepassingen gebruik je alleen het woordmerk. De logo's worden zowel in EPS- als PNG-formaat aangeboden.

Beeldmerk

In sommige gevallen gebruik je alleen het beeldmerk (inlog vereist). Bijvoorbeeld als beeldmerk en woordmerk los van elkaar staan. Of als meerdere rijksoverheidsorganisaties samenwerken.