Inloggen Account aanvragen

Logo

Het logo bestaat uit een beeldmerk (het blauwe lint) en een woordmerk (de afzendernaam). Voor online toepassingen staat het logo altijd horizontaal gecentreerd boven in de header. Het logo komt ook terug in de favicon, de open graph protocol en de home screen bookmark.

Rijksoverheid logo toegepast op desktop, tablet en mobiel

Logo online voor desktop, tablet en mobiel

  • De kleur van het beeldmerk is logoblauw #154273 en het Rijkswapen is altijd wit. Het beeldmerk mag ook op een gekleurde ondergrond of foto geplaatst worden.
  • Het logo is klikbaar op alle pagina's en linkt altijd (terug) naar de startpagina. Het logo op de startpagina zelf hoeft natuurlijk niet klikbaar te zijn.
  • Voor online toepassingen is een svg-logo voor desktop beschikbaar. Er zijn 2 varianten: met zwart woordmerk voor een lichte achtergrond en wit woordmerk voor een donkere achtergrond. Alle logo's hebben hetzelfde formaat.
  • Voor tablet geldt een 90% verkleining en een logo mobiel wordt verkleind tot 80%.
  • Bij mobiel gebruik mag het woordmerk wegens de beperkte ruimte worden weggelaten.

Favicon

Favicon Rijksoverheid

De favicon bestaat uit het witte rijkswapen in een blauw vierkant. De kleur is logoblauw #154273 en heeft als formaat 32 x 32 pixels.

Open Graph Protocol en Home Screen Bookmark

De afbeelding voor het Open Graph protocol en de Home Screen Bookmark hebben als formaat 300 x 300 pixels. De achtergrond is wit of heeft een communicatiekleur maar is nooit transparant. Wanneer je beeld wilt gebruiken kies dan liever geen foto's maar bij voorkeur een rijkshuisstijl-icoon wat herkenbaar blijft op zo'n klein formaat.

Voor het iOS besturingssysteem van Apple geldt voor de Home Screen Bookmark een vergrotingsprincipe vanuit het midden. Het blauwe beeldmerk komt hier aan een gekleurde horizontale balk te hangen. Voorbeelden volgen nog.

Logo's downloaden

Via de ingang Logo's kun je de logo's downloaden die horen bij jouw organisatie. Hiervoor heb je een account nodig. Let op: je mag alleen de logo's downloaden van de organisatie waar je een account voor hebt gekregen.

Heb je (eenmalig) een logo nodig? Vul dan het logo aanvraagformulier in. Je huisstijlcoördinator stuurt je het logo zo snel mogelijk toe.