Inloggen Account aanvragen

Geluidsfragment

We laten zowel een geluidsfragment als voorleestool zien. Bij een geluidsfragment zoals een radiospotje moet altijd een uitgeschreven tekst van het geluidsfragment worden toegevoegd. Bij een voorleestool wordt de tekst van een webpagina voorgelezen.

1. Geluidsfragment

Geluidsfragmenten moeten, net als video's, aan de toegankelijkheidseisen voldoen. Dat betekent dat er altijd een uitgeschreven tekst moet worden bijgevoegd.                                   

Werktekening van het bedieningspaneel van een geluidsfragment
Bedieningspaneel van een geluidsfragment met knoppen

Bedieningspaneel van een geluidsfragment met links naar downloadoptie en uitgeschreven tekst.

Geluidsfragment bedieningspaneel van uitgeklapt onderdeel met uitgeschreven tekst

Bedieningspaneel van een geluidsfragment met uitgeklapt onderdeel en uitgeschreven tekst.

2. Voorlees functie

Voor slechtzienden kan een website met voorleesfunctie handig zijn. De voorleesfunctie wordt geactiveerd door op 'Lees voor' te klikken. De tekst wordt zowel in audio afgespeeld als  visueel ondersteund door tekstmarkering die verspringt bij het voorlezen.

Tekstfragment met 'voorlees' tekst geselecteerd

Nadat op 'Lees voor' is geklikt verschijnt een bedieningspaneel waarbij het voorlezen automatisch wordt opgestart. De tekst wordt in audio voorgelezen en wordt ook visueel ondersteund door gemarkeerde tekst.

Bedieningspaneel 'voorlees' functie

Het volume kan met de verticale slider bij het luidsprekericoon bediend worden. Het geluid neemt toe door de slider naar boven te slepen. Het geluid neemt af door de slider naar beneden te bewegen.