Inloggen Account aanvragen

Uitklapmenu

Direct naar een gewenste pagina navigeren. Voor contentrijke sites met uiteenlopende onderwerpen kan een uitklapmenu worden ingezet op desktop. Als gebruiker kun je vanuit het uitklapmenu in één keer doelgericht naar een dieper gelegen pagina navigeren.

Uitklapmenu op desktop

Desktop homepage met hoofdnavigatie in tabjes

We zien hier een homepage op desktop met een hoofdmenu in tabjes op een gekleurde navigatiebalk. Wanneer de muis zich boven een onderdeel van tabnavigatie bevindt (mouse-over) wordt een uitgeklapt submenu zichtbaar. Elke tab heeft zijn eigen submenu.

Desktop homepage met hoofdnavigatie in tabjes en uitgeklapt mega menu

Na mouse-over over de tab 'Krijgsmacht' wordt een uitgebreider submenu opengeklapt.  Een overzicht van linkjes in subonderdelen met subonderwerpen. Het submenu blijft staan zolang de muis zich in het uitklapmenu gebied bevindt. Hierdoor kan direct en doelgerichter een keuze worden gemaakt naar een dieperliggende pagina.

Uitklapmenu op mobiel

Mobiel homepage

De tabnavigatie is op mobiel geminimaliseerd tot een navigatiebalk met link naar de homepage, de zoekfunctie en het hoofdmenu.

mobiel menu opengeklapt

Onder het hoofdmenu zijn de onderdelen van de tabnavigatie terug te vinden.

Mobiel pagina Krijgsmacht met 4 linkjes

Op mobiel ontbreekt de ruimte voor het tonen van een uitklapmenu, de link 'Krijgsmacht' linkt naar een pagina waarin ook de linkjes naar de 4 Krijgsmachtdelen zijn opgesomd. Van daaruit kan naar een dieperliggende pagina van een subonderwerp worden genavigeerd. Meerdere kliks langs elk niveau zijn nodig om de dieper gelegen pagina's te bereiken.