Inloggen Account aanvragen

Banneradvertenties

Een banneradvertentie is meestal rechthoekig. Dat kan zowel liggend als staand zijn. Er zijn online banners en banneradvertenties voor print (bijvoorbeeld als advertentie in kranten of bladen).

Formaat en vlakverdeling banners

Bij een smal liggend formaat kan de positie van het beeldmerk variƫren. Het beeldmerk in het midden is het uitgangspunt. Maar voor de lay-out van een liggend formaat is het soms beter het logo naar 1/4 of 3/4 van het formaat te verschuiven. Bijvoorbeeld bij een banner met fotografie. Als de fotografie het toelaat, kan het logo ook in het midden blijven staan. Deze voorkeurspositie biedt de meeste ruimte aan teksten.

Voorbeeld van een liggende banner advertentie. Op de achtergrond zien we een foto van een vaarweg. In het tekstvak staat tekst van de afzender (RVO). In het midden staat het rijkslogo.
©Rijksoverheid
Banneradvertentie RVO
Voorbeeld van een liggende banner advertentie. Op de achtergrond zien we een foto van een landschap. In het tekstvak staat tekst van de afzender (RVO). Rechtsboven staat het rijkslogo.
©Rijksoverheid
Banneradvertentie RVO
Voorbeeld van een rechthoekige banner advertentie. Op de achtergrond zien we een foto van een bouwwerk. In het tekstvak links staat tekst over de bouwvergunning. In het midden staat het rijkslogo (woordmerk en beeldmerk).
Banneradvertentie BZK