Inloggen Account aanvragen

App-iconen en avatars

Op social media is de ruimte om gebruik te maken van huisstijlelementen zeer beperkt. Er zijn basisbestanden om iconen en avatars voor apps en social media herkenbaar te maken als afkomstig van de Rijksoverheid.

De basisbestanden zijn geschikt voor de meest voorkomende kanalen. Met een kleine aanpassing kun je de basisbestanden 'eigen' maken.

Onderscheid tussen Rijksoverheidsorganisaties

Om onderscheid te maken tussen de app-iconen en avatars van de verschillende afzenders binnen de Rijksoverheid, zijn er 3 niveaus:

  • Rijksoverheid

    Hier gebruiken we altijd alleen het beeldmerk op een wit of grijs vlak. Dit geldt voor alle rijksbrede social media activiteiten.
  • Organisatieniveau

    Voor ministeries en uitvoeringsorganisaties gebruik je 1 van de communicatiekleuren als achtergrond. Of gebruik een geschikt beeld(element) dat iets kenmerkends van de organisatie laat zien. Zoals een gebouw of beleidsterrein. Eventueel kun je tekst aan het app-icoon of de avatar toevoegen. Let er hierbij op dat er ook altijd een accountnaam of titel naast of onder een app-icoon komt te staan.
  • Productniveau of dienstniveau

    Voor deze categorie kun je heel goed eenvoudige symbolen of iconen gebruiken. Kies een symbool dat de inhoud of functie van de toepassing weergeeft. De rijksbrede iconen zijn hier heel geschikt voor. Eventueel kun je het symbool of icoon aanvullen met tekst.

App-iconen en avatars bewindspersonen

Alleen bij app-iconen en avatars voor bewindspersonen mag je het beeldmerk uit het midden plaatsen.

De achtergrond van de avatar van de minister-president is als bestand beschikbaar. Deze achtergrond kun je voor alle bewindslieden gebruiken.