Inloggen Account aanvragen

Werkkleding en veiligheidskleding

Werk- en veiligheidskleding bestaat niet alleen uit overalls of andere beschermende kleding. Maar bijvoorbeeld ook uit workers (broeken), fleecetruien of polo’s voor medewerkers in de post- of logistieke dienst.

Plaatsing logo

Voor het logo op werk- en veiligheidskleding gelden de algemene regels voor bedrijfskleding. Alleen op technisch vlak gelden andere regels. Het beeld- en woordmerk zijn bijvoorbeeld niet te borduren op waterdicht materiaal. Daarom worden ze op de kleding gedrukt. Zorg er wel voor dat de toegepaste techniek water- en vuurvast is.

Functionele teksten

Werk- en veiligheidskleding gebruik je vaak in drukke en gevaarlijke omgevingen. Daarom kan een functionele tekst nodig zijn. Plaats deze op de achterzijde of de mouwen van het kledingstuk in de Rijksoverheid Sans Heading. Op de mouwen kun je de tekst verticaal of horizontaal plaatsen. Voor extra zichtbaarheid gebruik je reflecterend materiaal.

Afbeelding van werkleding in rijkshuisstijl, zoals overalls en hesjes.
Beeld: ©Rijksoverheid
Werk- en veiligheidskleding

Kleur werkkleding en veiligheidskleding

Je kunt gebruik maken van blauw, wit, zwart en grijs. Ook kan je geel en oranje uit het kleurenpalet gebruiken. En de kleur van reflecterend materiaal als je dat materiaal gebruikt. Het beeldmerk is blauw. Kies tussen het woordmerk en drager het grootst mogelijke contrast. Je kunt kiezen uit wit, zwart of kleurcombinaties.

De kleuren uit het kleurenpalet voor bedrijfskleding zijn zwart, wit, grijs, blauw, donkerblauw, geel, oranje en reflecterend
Kleurenpalet bedrijfskleding