Inloggen Account aanvragen

Logogebruik beurzen en evenementen

De Rijksoverheid communiceert ingetogen en vanuit eenvoud. Pas het logo daarom met enige terughoudendheid toe. Beter één keer op een goede plek, dan meerdere keren op verschillende plekken. Plaats het logo centraal op een vlak. En laat het altijd lijnen met de bovenzijde van dat vlak. 

Afmeting beeldmerk

Er zijn 2 maten voor het logo op wanden of panelen tot 275 cm hoog. De Rijkshuisstijlregels gaan vooral over de breedte van de wand of het paneel.

Logo boven de 275 cm

Staat het logo hoger dan 275 cm? Vergroot dan het beeldmerk naar verhouding. Zowel in lengte als breedte. Het woordmerk verandert uiteraard in verhouding mee.

Maten van het logo

Het vertrekpunt voor vergroten van het logo voor ruimtelijke uitvoering is het basislogo. Vergroot je dit voor toepassing op wanden breder dan 180 cm èn smaller dan 300 cm? Dan staat het woordmerk rechts naast het beeldmerk. Vergroot je het logo voor toepassing op wanden of vlakken van precies 100 cm breed? Dan staat het woordmerk onder het beeldmerk (linkslijnend).

Voorbeeld van verhouding logo op beursmateriaal bij Principe A: Voor paneel breder dan 180 cm. Beeldmerk 45 x 15 cm.
Beeld: ©Rijksoverheid
Principe A: Voor paneel breder dan 180 cm. Beeldmerk 45 x 15 cm.
Voorbeeld van verhouding logo op beursmateriaal bij Principe B: Voor paneel van 100 cm. Beeldmerk 33 x 11 cm.
Beeld: ©Rijksoverheid
Principe B: Voor paneel van 100 cm. Beeldmerk 33 x 11 cm.

Losgekoppeld woordmerk

Wil je de afzender groot kenbaar maken, zonder de bescheidenheid van de Rijksoverheid geweld aan te doen? Dan mag je het woordmerk loskoppelen van het beeldmerk. Het woordmerk moet dan in verhouding duidelijk groter zijn.

De afzenderstructuur op beurs- en presentatiemateriaal wijkt zo min mogelijk af van de algemene woordmerkregel. Kleindochters gebruiken hun reguliere woordmerk (dus met de toevoeging van hun departement).

Afmeting woordmerk (losgekoppeld van het beeldmerk)

De grootte van de afzender hangt af van de lengte van het woordmerk. Het afzenderveld biedt genoeg ruimte voor het langste woordmerk uit de logoset van de Rijksoverheid. Afhankelijk van de lengte kun je uit 3 verschillende percentages  kiezen (ten opzichte van het originele EPS-logobestand):

  • Lang woordmerk: 1200%
  • Middel woordmerk: 1600%
  • Kort woordmerk: 2000%

Alle teksten op het afzenderveld zijn in de Rijksoverheid Serif Regular.

Dit voorbeeld laat de 3 keuzemogelijkheden zien voor de plaatsing van het woordmerk in het afzenderveld.
Beeld: ©Rijksoverheid
De mogelijkheden voor paatsing woordmerk in het afzenderveld