Inloggen Account aanvragen

Vormgeving beurzen en evenementen

Rijksoverheid-stands op beurzen en evenementen bevatten geen onnodige decoratie. Elementen zijn recht en strak, niet rond en versierd. Nadruk ligt op overdracht van informatie. Kies daarom eenvoudig vormgegeven dragers die niet afleiden van afzender en boodschap.

Kleurgebruik beurzen en evenementen

Bouw de beursstand op vanuit een basis van wit of (licht)grijs, in combinatie met de kleuren uit het kleurenpalet van de rijkshuisstijl. Kies bij voorkeur 1 kleur uit het kleurenpalet. Overige kleuren kun je in de details of als steunkleur gebruiken.

Fotografie op beurzen en evenementen

Maak waar mogelijk gebruik van 1 treffend beeld, en niet van meerdere afbeeldingen. Meer informatie over beeldgebruik vind je onder Basiselementen.

Typografie beurzen en evenementen

Gebruik niet teveel tekst. En maak een duidelijk onderscheid in typografische niveaus (met corps en kleur). Het woordmerk is altijd in Rijksoverheid Serif. Gebruik voor koppen de Rijksoverheid Sans Heading. Broodtekst kan in beide lettertypen. Houd rekening met de afstand tussen de tekst en de ontvanger/lezer. De interlinie is minimaal 120% van de corpsgrootte. Meer informatie over lettertypen vind je onder Basiselementen.