Inloggen Account aanvragen

Campagneposter neutrale lay-out met meerdere afzenders

Deze oplossing is bedoeld voor campagnes waarin wordt samengewerkt met meerdere gelijkwaardige partners. Of wanneer één van de samenwerkende partners de betreffende campagne adopteert. Gebruik deze campagnestijl alleen als de campagne is aangemeld bij DPC.

Advertentie in neutrale stijl met meerdere afzenders
Beeld: ©Rijksoverheid
Neutrale stijl meerdere afzenders

Campagneruimte

De campagneruimte kun je geheel vrij invullen. Heading en bodytekst in campagne- of huisstijltypografie mag je ook in de vrije ruimte plaatsen. In dat geval vervalt het bodytekst-blok.

Afzenderbalk

Onderaan de uiting staat een witte strook met alle samenwerkende partners. Het Rijksoverheid logo staat dan niet midden boven, maar op hetzelfde niveau, als laatste aan de rechterzijde. Logo’s van alle partijen worden evenredig groot geplaatst (maximaal 5). Bij 'adoptie'-campagnes staat het Rijksoverheid logo rechtsonder en die van de andere partij linksonder. De afzenderbalk is gescheiden van de campagneruimte/themaregelbalk met een haarlijn. Bij voorkeur is de balk wit.

Campagneregelbalk (verplicht)

De campagneregelbalk is verplicht. De breedte van de campagneregelbalk is tot er een restruimte van één lintbreedte aan weerszijden overblijft. De achtergrondkleur van het blok is wit, lichtgrijs, transparant of één van de communicatiekleuren. De typografie voor de campagneregel is vrij te kiezen.

Bodytekst-blok (optioneel)

De breedte van het bodytekst-blok is gelijk aan de campagneregelbalk. De hoogte is variabel. De campagneregelbalk en tekstblok hoeven niet dezelfde kleur te zijn. De ruimte tussen de themaregel en het optionele bodytekst-blok is altijd 1/5 x.