Inloggen Account aanvragen

E-mail

Zorg voor serieus uitziende e-mails. Ook met het oog op misbruik en phishing. En gebruik de standaard e-mailhandtekening. In de standaard e-mailhandtekening zijn achtergrondjes of toevoeging van het rijkslogo of andere plaatjes niet toegestaan.

Instructie e-mailhandtekening

De tekst van een e-mailbericht is in Verdana (corpsgrootte 9 of 10). En in een goed leesbare kleur (zwart of blauw). De tekst is in regular (normaal). In onderstaand voorbeeld zie je waar de tekst bold (vet) moet zijn.

Je mag geen plaatjes, logo's of zogenaamde behangetjes (achtergrond) aan een e-mail toevoegen. Afbeeldingen in een mail zijn niet digitoegankelijk en belasten het mailverkeer. Ook kan een afbeelding ervoor zorgen dat de e-mail in een spamfilter terechtkomt. Door versleuteling blijft de afbeelding vaak niet in stand en ziet de ontvanger alleen een leeg kader met een kruis.

evt. titel, voornaam achternaam
functie

..........................................

org onderdeel 2
org onderdeel 1
departement

bezoekadres | bezoekpostcode bezoekplaats | kamer
corr adres | corr pc corr plaats
naam secretaresse | e-mail secretaresse | telnr secretaresse

..........................................

T telefoon
F fax
M gsm
e-mail
https://website.nl

..........................................

Pay off

..........................................

Mededeling

Social media iconen

Als uitzondering op de regel dat plaatjes en logo's niet in de e-mail handtekening gevoerd mogen worden zijn de social media iconen. Regel is wel dat deze leiden naar een social media platform van de Rijksoverheid. Hiervoor gebruik je de zwarte standaard logo’s (pictogrammen) zoals aangeboden door de afzonderlijke social media aanbieders.

social media iconen