Inloggen Account aanvragen

Binnenwerk folders en brochures

Houd voor het binnenwerk van een folder of brochure rekening met onderstaande punten.

Bladspiegel

De pagina’s hebben een ruime, toegankelijke opmaak. Het bovenste gedeelte van de bladspiegel correspondeert met de logozone van de omslag. Je gebruikt dit deel niet voor (lopende) tekst. Dit geldt voor de formaten A5 staand en A4 staand. Bij A6 staand en A5 liggend wordt de witmarge kleiner. De kleuraccenten breng je aan in typografie en tekstvlakken. Het stramien is zeer flexibel.

Openingspagina's

De openingspagina van een hoofdstuk plaats je op wit of op een aflopend kleurvlak. Begin het hoofdstuk met een opvallende titel en een introductietekst.

Beeld

Gebruik bij voorkeur fotografie. Je kunt het beeld in de kolomopzet laten meelopen, of aflopend plaatsen.

Kaderteksten

Wil je bepaalde soorten tekst accentueren of gegevens overzichtelijk weergeven? Dan kun je kaderteksten gebruiken. Deze kaderteksten zet je in de Rijksoverheid Sans Text. Het kader loopt binnen de tekstkolommen. De marge binnen het kader is gelijk aan het kolomwit: 4mm.

Lijn

Gebruik lijnen als je een tekst wil verankeren op een pagina. Of als je op een pagina met een oneven aantal kolommen onderscheid wil maken tussen 2 artikelen. Deze lijnen zijn de breedte van een halve, 1, of meer tekstkolommen. De lijn is altijd 1 pt dik.

Stippellijn

Wil je verschillende soorten informatie opsommen in een tekstader met achtergrondkleur? Gebruik dan stippellijnen. De scheidingsvorm is 0.5 pt.

Variatie in kleur

Je kunt in je kleurkeuze kiezen voor harmonie of juist een hoog contrast.