Inloggen Account aanvragen

Omslagen folders en brochures

Je kunt binnen de rijkshuisstijl kiezen voor een grafische of een fotografische omslag. Illustaties zijn uitsluitend toegestaan in het binnenwerk van folders of brochures.

Inhoudsopgave op omslag

Je maakt de inhoud van een uitgebreide publicatie extra inzichtelijk door de inhoudsopgave op het omslag te plaatsen.

Speciale technieken

Voor luxe uitgaven mag je speciale technieken als foliedruk, pr├Ąg en blinddruk inzetten. Deze technieken benadrukken de exclusiviteit van een bepaalde uitgave.

Rugelement

Het rugelement is een eenvoudige manier om publicaties van de Rijksoverheid herkenbaar te maken. Het is afgeleid van het beeldmerk en staat in het midden op de rug van een publicatie. Het heeft altijd dezelfde kleur blauw als het beeldmerk op de voorkant. En is even hoog als het beeldmerk breed is. Je kunt de omslagfoto of het kleurvlak door laten lopen op de rug, onder het blauwe vlak door.

In dit voorbeeld is het rugelement te zien midden op de rug van de publicatie. Het is afgeleid van het beeldmerk.
©Rijksoverheid
Voorbeeld rugelement

Omlopende titel

Heeft een publicatie een rug of flappen? Dan kan je de tekst omlopend plaatsen. Dat betekent dat de tekst op de voorkant begint en doorloopt op de rug of de flappen.

Voorbeeld van een publicatie met rug en/of flappen, waarbij de titel omlopend is geplaatst.
©Rijksoverheid
Voorbeeld omlopende titel

Specials

Bepaal in overleg met de huisstijlco├Ârdinator wat speciale uitgaven (specials) zijn. Een special is in elk geval geen periodieke uitgave. Het gaat meestal om eenmalige, unieke uitgaven.