Inloggen Account aanvragen

Beeldgebruik Belastingdienst

De belastingdienst volgt in haar communicatie de algemene beeldrichtlijnen van de rijkshuisstijl (krachtig, helder, sober, geloofwaardig en Nederlands). Voor de Douane kan daar aan toegevoegd worden: Europa. Voor beeldgebruik geldt dat er een verband moet zijn  met de kernwaarden van de Belastingdienst.

Richtlijnen voor fotografie Belastingdienst

  • Portretten

    Nederlanders, geloofwaardig als rechthebbenden of belastingplichtige van één of meer regelingen. De camera is op ooghoogte, gebruik van een mid-telelens met een beperkte scherptediepte (puntje van de neus tot en met de oren). De haren achter de oren mogen onscherp worden, de achtergrond is onscherp en rustig, bij voorkeur licht van kleur.
  • Mens en omgeving

    De camera weer op ooghoogte maar nu op grotere afstand waardoor de omgeving ook hoofdrolspeler wordt. Bij voorkeur maakt één persoon in het beeld oogcontact met de fotograaf.
  • Samen aan het werk (intermediairs)

    De camera ook weer op ooghoogte maar nu bijna terloops aanwezig. Twee of meer mensen zijn samen aan het werk, in gesprek of gewoon samen. Gefotografeerd in documentaire stijl, de concentratie ligt op een blik, een handeling, een gebaar.