Inloggen Account aanvragen

Kaderstijlen Deltaprogramma

Kaderteksten accentueren tekst en maken gegevens overzichtelijk. De marge binnen het kader is gelijk aan de witruimte tussen de tekstkolommen: 4 mm. Je kunt kaders verbreden of versmallen, maar ze moeten wel meelopen binnen het stramien.

Kader 1: open kader

Dit kader gebruik je voor teksten die buiten de lopende tekst vallen. Denk aan een interview of aanvullende informatie, zoals opsommingen naast het hoofdonderwerp. De kaderrand is groen of oranje en het tekstvlak wit. De tekst is in de RijksoverheidSansText.

Kader 1 Kaderstijl

Kader 1 Kaderstijl

Kader 2: lopende tekstkader

Dit kader gebruik je om belangrijke punten in de lopende tekst te benadrukken en is daarom onderdeel van de lopende tekst. De kleur van het kader is lichtblauw of groen en de tekst is in de RijksoverheidSerif.

Kader 2 Lopende kaderstijl

Kader 2 Lopende kaderstijl

Kader 3: schemakader

Dit kader gebruik je voor schema’s en planningen. De kleur van het kader is hemelblauw of oranje en de tekst is in de RijksoverheidSansText.

Kader 3 Schema Kader

Kader 3 Schema Kader

Kader 4: beeldkader

Dit kader gebruik je in kaarten en overzichtsfoto’s. Het beeld licht een situatie uit van bijvoorbeeld een toekomstsituatie. De kleur van het kader is groen en de tekst is in de RijksoverheidSansText. De ‘pijl’ verwijst naar een onderdeel in een plattegrond, foto of infographic.

Kader 4 Beeldkader

Kader 4 Beeldkader