Inloggen Account aanvragen

Uitnodigingen ministerie van BZK

Het kerndepartement van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) maakt gebruik van een deelidentiteit binnen de rijkshuisstijl. Voor uitnodigingen gelden onderstaande richtlijnen.

Basis voor uitnodigingen BZK

BZK heeft een basis voor uitnodigingen ontwikkeld. De basis voor de uitnodigingen bestaat uit:

  • enkelzijdige uitnodigingen;
  • dubbelzijdige uitnodigingen;
  • een reeks, bestaande uit een vooraankondiging, de uitnodiging zelf, een antwoordkaart en een bevestiging van aanmelding.

De vormgeving van de reeks moet dezelfde uitstraling hebben. Uitnodigingen kunnen zowel in print en drukwerk als digitaal worden uitgevoerd.

Communicatiekleuren

BZK heeft 3 hoofdkleuren: hemelblauw, rood en groen. In de toepassing van de communicatiekleuren wordt het gebruik van veel wit gestimuleerd

Vlakverdeling

Voor uitnodigingen is de vlakverdeling vrij. De vlakverdeling kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. Ook is het mogelijk een uitnodiging in volvlak hemelblauw, rood, groen of wit uit te voeren of een aflopende foto op de voor- of achterzijde te gebruiken.

Papierformaten en papiersoort

Het kerndepartement BZK maakt voor papieren uitnodigingen gebruik van het standaard papierformaat DIN A5, 148 x 210 mm, staand of liggend. Uitnodigingen worden bij voorkeur gedrukt op rijks MC papier met een gramgewicht vanaf 160 gram.

Wordt de uitnodiging digitaal verzonden? Dan wordt de standaard lay-outbreedte van digitale nieuwsbrieven gebruikt: 648 pixels. Het gebruik van afwijkende formaten is niet toegestaan. Het bestand van de digitale uitnodiging mag niet te groot zijn en de uitnodiging moet worden aangepast aan de schermbreedte.

Typografie

Voor uitnodigingen van het kerndepartement BZK wordt het illustratief toepassen van de huisstijllettertypes gestimuleerd en als een belangrijk ‘BZK eigen’ stijlmiddel gezien.