Inloggen Account aanvragen

Beeldgebruik Buitenlandse Zaken

Gebruik voor beeld de algemene beeldrichtlijnen van de rijkshuisstijl als basis. Daarnaast gelden onderstaande aanvullende richtlijnen.

Horizontale lijn

Zorg voor een horizontale lijn. Dit betekent niet dat je uitsluitend liggende foto’s mag gebruiken. Een staande foto met een duidelijke (denkbeeldige) horizontale uitstraling mag ook.

Geen uitgesproken perspectief

Zet het onderwerp niet in een subjectief perspectief.

Veraf, dichtbij, in lagen

Fotografeer onderwerpen zo realistisch en volledig mogelijk. Achtergronden staan in ‘lagen’ achter het onderwerp, bijvoorbeeld door te spelen met scherpte of diepte.

Heldere, contrastrijke, volle kleuren

Kleuren op foto’s zijn helder, contrastrijk en vol. Overdrijving of manipulatie is echter niet toegestaan.

Standpunt ooghoogte

Foto’s zijn realistisch en het standpunt is dus op ooghoogte van het onderwerp. Gebruik liever geen stereotype of medelijdenwekkende beelden.

Geen technische manipulatie

Manipulatie is niet toegestaan. Dus geen fish eye, soft focus, collage, kleurmanipulatie, geënsceneerde onderwerpen en situaties of anders bewerkte foto’s.

Geen zwart/wit voor drukwerk

Zwart/wit fotografie is voor drukwerk niet toegestaan.

Illustraties Buitenlandse Zaken

Illustraties pas je toe volgens de algemene richtlijnen voor illustraties. Daarnaast mag je voor Buitenlandse Zaken fragmenten uit de wereldkaart toepassen op omslagen. Want Buitenlandse Zaken heeft de wereld als werkterrein. Pas de wereldkaart toe in een van de 3 kleurenpaletten (blauw, groen, rood). De posten kunnen daarnaast ook gebruik maken van het kleurenpalet oranje.

Illustraties van delen van wereldkaarten in de kleuren van BZ: blauw, groen, rood en oranje

Illustraties wereldkaarten BZ