Inloggen Account aanvragen

Typografie Buitenlandse Zaken

Gebruik voor beeldbepalende typografie de RijksoverheidSansHeading in regular, italic of bold. Voor leestekst gebruik je de RijksoverheidSerif of de RijksoverheidSansText.

Typografie op omslag

De typografie op een omslag bestaat uit de titel, subtitel, thema, horizonregel, samenvatting en afzendergegevens (op de achterkant). Ze hebben een vaste positie op het omslag.

Lettergrootte

Lettergroottes zijn afhankelijk van het omslagformaat. Ze zijn vastgelegd in de werkbestanden.

Horizontale lijn als vertrekpunt

De titel en ondertitel staan rondom de horizontale vlakverdeling, zoveel mogelijk over de volle breedte.

Binnenkant omslag

De  binnenkant van het omslag is bedrukt met een patroon van de postennamen van het Koninkrijk der Nederlanden. De namen worden in de gekozen accentkleur gedrukt. In de werkbestanden [link naar werkbestanden] zijn deze illustratieve binnenzijden beschikbaar als gekoppeld bestand.

Achterkant omslag

Op elke brochure kun je op de achterzijde de inhoud van de publicatie uitelggen. Doe dit boven de horizonregel. De tekst moet kort en bondig zijn (maximaal 100 woorden). Onder de horizonregel vermeld je vaste afzendergegevens zoals naam, adres, internet adres, datum en publicatienummer.

Paginacijfers

Afhankelijk van het gekozen grid (binnenwerk/pagina-indeling) kan de positie van het paginacijfer de horizon benadrukken, in het midden van de buitenmarge.

Kopregel

De lopende kopregel staat op iedere tekstpagina en is linkslijnend gelijk met de broodtekst. Op een paginaspread vermeld je eventueel de titel van de brochure en de hoofdstuktitel los van elkaar.

Typografie binnenwerk

Gebruik voor hoofdstukpagina’s de linker pagina’s met een horizontale vlakverdeling van 1 of 2 kleuren uit het BZ kleurenpalet [link naar pagina over kleurgebruik BZ]. Een hoofdstuk begint altijd op de rechterpagina.