Inloggen Account aanvragen

Vlakverdeling, grid en formaten Buitenlandse Zaken

Hier vind je de regels voor vlakverdeling, grid en formaten volgens de deelidentiteit van BZ.

Vlakverdeling

BZ gebruikt alleen de horizontale vlakverdeling. Het kleurvlak of de foto mag zowel boven als onderop het vlak staan. Plaats je de foto in het bovenste vlak? Let dan goed op de leesbaarheid van het logo en de titel. Ditzelfde geldt voor gebruik van een volvlak foto of volvlak kleurverloop.

Grid

Het grid uit de algemene richtlijnen is voor BZ-publicaties aangepast en waar mogelijk vastgelegd in de BZ basis werkbestanden [link]. Zo kun je voor A4-brochures in het binnenwerk kiezen voor een brede hoofdkolom met smalle zijkolom of uit 2 kolommen. Je past het grid toe volgens de algemene richtlijnen en zoekt naar een horizontale zetspiegel. Het aantal te gebruiken kolommen is 1, 2 of 3. Maar ga altijd uit van de optimale lengte van een regel (ongeveer 65 tekens). De linkermarge mag je gebruiken voor bijschriften of voetnoten.

Formaten

Gebruik alleen de staande DIN A-formaten (A4, A5 en A6). Voor speciale gelegenheden is het boekformaat 17 x 24 cm ook toegestaan. Liggende en andere formaten zijn niet toegestaan.

Papier

BZ gebruikt voornamelijk staande DIN A-formaten en in speciale gevallen het boekformaat 17 x 24 cm. Gebruik liever geen liggende formaten. En kies papier met een (zijde) matte uitstraling.