Inloggen Account aanvragen

Kleuren SZW

SZW heeft Robijnrood als hoofdkleur. Daarnaast gebruikt SZW 8 ondersteunende kleuren. Je gebruikt naast deze kleuren ook nog het wit van het papier, voor grote vlakken of typografie. Dit geeft een frisse uitstraling en zorgt ervoor dat de andere kleuren beter tot hun recht komen.

SZW heeft Robijnrood als hoofdkleur. Daarnaast gebruikt SZW 8 ondersteunende kleuren.

Kleurgebruik SZW

De specificaties per kleur vind je onder Communicatiekleuren.

Kleur of zwart/wit

Om budgettaire of communicatieve redenen kun je toepassingen maken in 2 kleuren (hoofdkleur en zwart) of in zwart/wit. Pas je de hoofdkleur met zwart toe? Gebruik het zwart dan uitsluitend voor tekst. Maak je een huisstijluiting in zwart/wit? Dan zijn er 6 grijstinten beschikbaar oplopend in stappen van 20% van 0% tot 100% zwart.

Kleurpercentages

Je mag de kleuren mogen niet in percentages toepassen, met uitzondering van kleurgebruik in tabellen, infographics en beeldbepalende typografie. Of bij alternatieve toepassingen: witte tekst op een gekleurde achtergrond, letters in outline of het gebruik van positieve of diapositieve kaders.

Voor infographics, tabellen en beeldbepalende typografie heb je vaak meerdere kleuren nodig. In dat geval mag je naast de verplichte hoofdkleur alle ondersteunende kleuren gebruiken. Alleen in uitzonderlijke gevallen gebruik je extra kleuren uit het kleurenpalet van de rijkshuisstijl voor infographics of tabellen. Overleg dit altijd met de huisstijlco├Ârdinator van SZW.