Inloggen Account aanvragen

Lettertype en typografie SZW

Gebruik de rijkshuisstijl lettertypes. De vlakverdeling van SZW is verticaal. Gebruik daarom bescheiden corpsgroottes op het robijnrode kleurvlak. Dat zorgt ervoor dat beeldbepalende typografie binnen de breedte van het verticale robijnrode vlak valt. Deze relatief kleine corpsgroottes in combinatie met de vaste positie zorgen voor herkenbaarheid en consistentie. 

Typografie en kleur

Beeldbepalende typografie op een robijnrood kleurvlak is hoofdzakelijk wit. Waar nodig mag je de ondersteunende kleuren gebruiken voor accenten of minder prominente delen van de tekst (bijvoorbeeld subtitels). Voor DG’s mag je een ondersteunende kleur gebruiken voor beeldbepalende typografi. Wit en de andere ondersteunende kleuren gebruik je voor accenten of minder prominente delen van de tekst. Voor de typografie in het binnenwerk maak je zoveel mogelijk gebruik van zwart en robijnrood. Voor afwijkende tekstelementen (zoals quotes of kaderteksten) gebruik je robijnrood of de ondersteunende kleuren.

Typografie als kleurvlak

Je mag typografie als kleurvlak inzetten op beeldbepalende vlakken zoals omslagen en affiches. Deze tekst mag je in outline achter elkaar zetten om zo een kleurvlak te creëren.

Een voorbeeld van een A4 omslag met typografisch kleurvlak.

Een voorbeeld van een A4 omslag met typografisch kleurvlak