Inloggen Account aanvragen

Vlakverdeling SZW

Pas altijd de verticale vlakverdeling toe zolang de rijkshuisstijl dit toelaat. Het robijnrode vlak staat daarbij rechts van het logo. Op het ontwerpvlak kun je naast het kleurvlak ook foto’s en illustratieve teksten als vlakverdeling gebruiken. 

Voorbeelden vlakverdeling SZW

Voorbeelden vlakverdeling SZW

Grid

Pas het grid toe volgens de algemene richtlijnen en zoekt naar een (verticaal) gecentreerde zetspiegel. De linker- en rechtermarge op de pagina zijn dus gelijk, ongeacht het aantal gebruikte kolommen.

Tekstkolommen

Je mag het aantal tekstkolommen van de binnenwerkstramienen voor A4, A5 en 170 x 240 mm vrij indelen zolang een tekstkolom maar minimaal 3 kolommen breed is. En de algemene oriëntering van de pagina moet verticaal zijn. Tekstkolommen voor voetnoten of bijschriften mag je smaller maken dan 3 kolommen. Gebruik voor het A6 binnenwerkstramien een 1-koloms opmaak. Want meerkolomsopmaak zou bij zo’n klein formaat leiden tot veel afbreken en slechte leesbaarheid. Incidentele opmaken met 2 kolommen zijn wel toegestaan.

Formaten

Veel huisstijltoepassingen hebben een vastgesteld of producteigen formaat. In alle andere gevallen gebruik je in principe alleen de staande DIN A-formaten (A4, A5 en A6) en DFK-formaat (170 x 240 mm).