Inloggen Account aanvragen

Kleuren Nederlandse Arbeidsinspectie

De Nederlandse Arbeidsinspectie hanteert als hoofdkleur robijnrood en als steunkleur paars.

Naast robijnrood en paars kun je de kleur wit voor grotere (tekst)vlakken gebruiken. De door SZW gehanteerde steunkleuren lichtblauw, donkergeel, groen, mosgroen, donkergroen, paars en donkerbruin kun je gebruiken voor de inkleuring van grafieken.

Kleur typografie

Beeldbepalende typografie op een robijnrood kleurvlak is hoofdzakelijk paars. Voor accenten of minder prominente delen van de tekst kun je wit gebruiken. Voor de typografie in het binnenwerk maak je zoveel mogelijk gebruik van zwart en robijnrood. Voor afwijkende tekstelementen gebruik je robijnrood of paars.

Kleur of zwart/wit

Om budgettaire of communicatieve redenen kun je ook toepassingen maken in slechts 2 kleuren (robijnrood en zwart) of in zwart/wit. Maak je een huisstijluiting met de hoofdkleur en zwart, dan mag je zwart uitsluitend voor tekst gebruiken. Maak je een huisstijluiting uitsluitend in zwart/wit? Dan zijn er 6 grijstinten beschikbaar oplopend in stappen van 20% van 0% tot 100% zwart.

Kleurpercentages

Je mag de kleuren niet in percentages toepassen, met uitzondering van kleurgebruik in tabellen, infographics en beeldbepalende typografie. Of in alternatieve toepassingen: witte tekst op een gekleurde achtergrond, letters in outline of het gebruik van positieve of diapositieve kaders.