Inloggen Account aanvragen

Lettertype en typografie Nederlandse Arbeidsinspectie

Gebruik de rijkshuisstijl lettertypes. De vlakverdeling van SZW is verticaal. Omdat het  vlak waar de tekst staat daardoor vrij smal is, gebruik je een bescheiden corpsgrootte. De relatief kleine corpsgroottes in combinatie met de vaste positie zorgen voor herkenbaarheid en consistentie. 

Typografie en kleur

Beeldbepalende typografie op een robijnrood kleurvlak is hoofdzakelijk wit. Waar nodig mag je de ondersteunende kleur paars gebruiken voor accenten of minder prominente delen van de tekst (bijvoorbeeld subtitels). Voor DG’s geldt dat je een ondersteunende kleur mag gebruiken voor beeldbepalende typografie en dat je wit en de andere ondersteunende kleuren gebruikt voor accenten of minder prominente delen van de tekst. Voor de typografie in het binnenwerk maak je zoveel mogelijk gebruik van zwart en robijnrood. Voor afwijkende tekstelementen (zoals een quote of kadertekst) gebruik je robijnrood of de ondersteunende kleuren.

Typografie als kleurvlak

Je mag typografie als kleurvlak inzetten op beeldbepalende vlakken zoals omslagen en affiches. Deze paarse tekst mag je in outline achter elkaar zetten om zo een kleurvlak te creëren.