Inloggen Account aanvragen

Raad voor de Kinderbescherming

De Raad voor de Kinderbescherming heeft aanvullende huisstijlregels. Raadpleeg naast deze organisatiespecifieke richtlijnen voor de grote lijnen altijd eerst de algemene richtlijnen van de rijkshuisstijl.

Waarom een deelidentiteit?

Een huisstijl onderstreept het gedrag en de communicatie van de organisatie en zorgt voor herkenbaarheid. De Raad voor de Kinderbescherming maakt gebruik van de rijkshuisstijl, maar heeft op dit moment geen duidelijke organisatiespecifieke richtlijnen die aansluiten bij de kernwaarden en ambities van de organisatie. Door een huisstijl te ontwerpen die bij de identiteit van de organisatie past en deze consistent door te voeren, wordt de herkenbaarheid van de organisatie versterkt en wordt de identificatie met de organisatie door de eigen medewerkers vergroot.

Met de meerjarenvisie heeft de Raad ambities uitgesproken voor de komende jaren. Dit willen we ook uitstralen. Daarnaast worden er veel verschillende producten opgeleverd. Bijvoorbeeld een nieuwe website in de zomer van 2016, een release van intranet en een corporate identity voor de nieuwe huisvesting. Met deze producten stralen we uit wie we zijn.