Inloggen Account aanvragen

Beeldgebruik Rijksvastgoedbedrijf

Fotografie is de belangrijkste manier voor het Rijksvastgoedbedrijf om het verhaal te vertellen en het imago te versterken. Het Rijksvastgoedbedrijf investeert extra in bijzonder en kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal. Zwart/wit-fotografie is niet toegestaan.

De fotografie voor het Rijksvastgoedbedrijf moet voldoen aan de volgende criteria:

  • Gebruikers staan bij voorkeur centraal in een foto van een gebouw en laten hun werkrelatie zien.
  • Onderscheidend en verhalend beeld door eigen signatuur en specifieke portfolio van de fotograaf.
  • Beeldmateriaal dat wordt gebruikt in combinatie met het blokkenpad moet zorgvuldig worden gekozen. Het blokkenpad beslaat immers voor een groot deel het gekozen beeld.

Rijksbrede fotografenpool

Sinds 2014 moeten rijksorganisaties gebruik maken van de AZ fotografenpool. Het Beeldcentrum van het ministerie van Algemene Zaken heeft deze fotografen geselecteerd. Met de fotografen is een raamcontract afgesloten. Ook het Rijksvastgoedbedrijf moet gebruik maken van deze fotografenpool. Meer informatie over de fotografenpool vind je op Rijksportaal.

Naamsvermelding fotograaf

De fotografen vermeld je altijd in het colofon. In tijdschriften kun je de fotograaf ook noemen bij het desbetreffende artikel.

Mediatheek Rijksoverheid

De rijksbrede Mediatheek is bedoeld om beeld op te slaan dat voldoet aan de rijksrichtlijnen. Ook de beeldcollectie van het Rijksvastgoedbedrijf wordt in de rijksbrede Mediatheek opgeslagen.

De fotografen die in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf werken krijgen toegang tot de Mediatheek en kunnen hun beeldmateriaal zelf plaatsen. Na goedkeuring van de geplaatste beelden door de afdeling communicatie zijn deze beelden zichtbaar in de Mediatheek.

Voor het gebruik van het RVB-beeldmateriaal en voor begeleiding van grote foto-opdrachten, stuur een e-mail naar postbusRVBhuisstijl@rijksoverheid.nl.