Inloggen Account aanvragen

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat communiceert met uiteenlopende doelgroepen. Dat doen we via verschillende kanalen en met diverse middelen. Hoe we deze middelen gestalte geven, staat beschreven in de huisstijlrichtlijnen.

Richtlijnen

Via de links hierboven ga je naar de huisstijlrichtlijnen voor vorm, beeld en tekst en de huisstijlrichtlijnen voor specifieke middelen. Omdat de huisstijl van Rijkswaterstaat een afgeleide is van de rijkshuisstijl, kan het raadzaam zijn ook de algemene rijkshuisstijlrichtlijnen te raadplegen.

Corporate communicatie

De huisstijl van Rijkswaterstaat is een tool om onze uitgangspunten corporate communicatie uit te dragen. We willen herkenbaar communiceren. Naar binnen en buiten, zowel in vorm, beeld als tekst. In het document Communiceren bij Rijkswaterstaat doe je zo! lees je wat de corporate uitgangspunten inhouden en hoe je ze kunt toepassen.

Opmaakbestanden

Rijkswaterstaat werkt met gecontracteerde full service communicatiebureaus die zijn geselecteerd via openbare aanbesteding. Rijkswaterstaat is verplicht om de productie van alle communicatiemiddelen door deze bureaus te laten uitvoeren. De aanbestede bureaus beschikken over de benodigde en meest recente templates. Rijkswaterstaat levert geen opmaakbestanden aan andere bureaus.

Partnerlogo

Voor het gebruik van het logo buiten de rijkshuisstijl is een compacte variant van het logo ontwikkeld: het partnerlogo. Dit logo wordt in een huisstijl geplaatst anders dan de rijkshuisstijl. Bijvoorbeeld in de huisstijl van een externe partner wanneer Rijkswaterstaat medeafzender is.

Werk je bij Rijkswaterstaat dan kun je deze logo’s vinden op intranet onder Huisstijl. (Deze link is alleen toegankelijk voor medewerkers van Rijkswaterstaat.)

Werk je niet bij Rijkswaterstaat en ben je op zoek naar het partnerlogo? Stuur dan een mail naar het huisstijlteam van Rijkswaterstaat via huisstijl@rws.nl. Zet in je mail duidelijk waar je het logo voor nodig hebt, er zijn namelijk verschillende varianten.

Vragen

Voor vragen over de huisstijl kun je contact opnemen met het huisstijlteam van Rijkswaterstaat via huisstijl@rws.nl.