Inloggen Account aanvragen

Folders en brochures Rijkswaterstaat

Er zijn diverse templates beschikbaar in de formaten A4, A5 en A6, zowel liggend als staand. Brochures met een rugdikte van minimaal 5 mm krijgen een rugelement. De onderste helft van de voorzijde van het omslag vul je met een foto of met de kleur RO_geel. De bovenste helft van de voorzijde is altijd wit. Plaats over foto’s op het omslag geen teksten of (tekst)kaders. Bij A6 formaat lijnt de pay-off niet met het woordmerk, maar met de titel. Verder gelden de volgende richtlijnen:

Openingspagina hoofdstuk

De opening van een hoofdstuk staat op een wit of op een aflopend geel kleurvlak. Dit is altijd de bovenste helft van de horizontale indeling en bevat de titel en inleiding.

Plaatsing foto’s

Foto’s in het binnenwerk kunnen zowel aflopend, gedeeltelijk aflopend of vrijstaand zijn.

Bladspiegel

De pagina’s hebben een ruime, toegankelijke opmaak. Het bovenste gedeelte van de bladspiegel correspondeert met de logozone van het omslag en wordt niet gebruikt voor (lopende) tekst. Dit geldt voor de formaten A4 staand en A5 staand. De formaten A6 staand en A5 liggend hebben een kleinere witmarge.

Kolombreedte

De platte tekst kun je over de verschillende kolombreedtes van het stramien zetten. Beeld kan in de kolomopzet meelopen of aflopend zijn.