Inloggen Account aanvragen

Rapporten Rijkswaterstaat

Rapporten waarbij Rijkswaterstaat afzender is, worden opgemaakt in de huisstijl van Rijkswaterstaat. Voor de opmaak zijn verschillende sjablonen en templates beschikbaar.

Binnenwerk

Het binnenwerk van een rapport wordt opgemaakt in de rapportsjabloon van DocGen, de documentengenerator van Rijkswaterstaat. Voor bureaus zijn naast de Wordsjabloon ook InDesign templates beschikbaar.

De templates staan vast, zowel qua vorm, formaat, kleur als typografie. Het standaard lettertype is Verdana.

Omslag

Wil je een foto plaatsen op de omslag, zorg dan voor pakkend en passend beeld.

Op de achterzijde van de omslag is naast de afzendgegevens van Rijkswaterstaat ruimte voor het vermelden van samenwerkingspartners. Bekijk de voorbeelden op de pagina Afzendgegevens. Leveranciers worden niet vermeld.

Drukwerkspecificaties

Rijkswaterstaat drukt rapporten op RijksOffset en bij voorkeur OnOffset. De omslag op 250 grams en het binnenwerk op 100 grams.

Veredeling van papier mag, mits dit functioneel is en een toegevoegde waarde heeft. Rijkswaterstaat maakt in die gevallen gebruik van:

  • mat laminaat als de publicatie tegen een stootje moet kunnen en onder invloed kan staan van weer en wind
  • persvernis, een gangbare bescherming bij full-colour drukwerk

Technieken als pregen, stansen en spotvernis worden niet gebruikt.

Publieksversie

Worden er specifieke eisen gesteld aan de vormgeving, zoals bij de publieksversie van een rapport? Dan wordt het rapport vormgeven als brochure door een van de gecontracteerde communicatiebureaus (deze link is alleen toegankelijk voor medewerkers van Rijkswaterstaat).

Onderzoeks- en adviesbureaus

Als onderzoeks- of adviesbureau kun je zelf een rapport opmaken met de beschikbare sjablonen voor het binnenwerk.

Bijlagen bij onderzoeksrapporten zijn meestal in de huisstijl van het onderzoeks- of adviesbureau. De omslag wordt wel in de huisstijl van Rijkswaterstaat uitgevoerd.

Voor de omslag van rapporten en eventuele bijlagen neem je contact op met Xerox. Xerox verzorgt voor Rijkswaterstaat de opmaak van rapportomslagen en kan ook de gehele productie van een rapport verzorgen.

Xerox
rijkswaterstaat@obxnl.com
070 - 280 08 36