Inloggen Account aanvragen

Kaderstijlen Rijkswaterstaat

Kaderteksten accentueren tekst en maken gegevens overzichtelijk. De marge binnen het kader is 4 mm. Je kunt kaders verbreden of versmallen. Maar ze moeten wel meelopen binnen het stramien.

Kader 1: open kader

Dit kader wordt gebruikt voor teksten die buiten de lopende tekst vallen. Denk aan aanvullende informatie of een thema-/kernboodschap. De kaderrand is RO_geel en het tekstvlak wit. De tekst wordt gezet in de Rijksoverheid Sans Text.

Kaderstijl 1: open kader

Kaderstijl 1: open kader

Kader 2: lopende tekstkader

Dit kader wordt gebruikt om belangrijke punten in de lopende tekst te benadrukken en is daarom onderdeel van de lopende tekst. De kleur van het kader is RO_geel en de tekst wordt gezet in de Rijksoverheid Serif. Een lopende tekstkader plaats je niet over een foto.

Kader 2: lopende tekstkader

Kaderstijl 2: lopende tekstkader

Kader 3: schemakader

Dit kader wordt gebruikt voor schema’s en planningen. De kleur van het kader is RO_hemelblauw en de tekst wordt gezet in de Rijksoverheid Sans Text. Een schemakader niet over een foto plaatsen.

Kader 3: schemakader

Kaderstijl 3: schemakader

Kader 4: quotekader

Dit kader wordt gebruikt om een stakeholder aan het woord te laten. Het wordt altijd bovenop een overzichtsfoto gebruikt. Het kader toont een quote van de stakeholder, bij voorkeur aangevuld met een portretfoto van deze stakeholder. De kleur van het kader is RO_geel en de quote wordt gezet in de Rijksoverheid Sans Heading. De naam en functie van de stakeholder zijn in de Rijksoverheid Sans Text.

Kader 4: quotekader

Kaderstijl 4: quotekader

Kader 5: beeldkader

Dit kader wordt gebruikt in kaarten en overzichtsfoto’s. Het beeld licht bijvoorbeeld een toekomstige situatie uit. De kleur van het kader is RO_geel en de tekst wordt gezet in de Rijksoverheid Sans Text.

Kader 5: beeldkader

Kaderstijl 5: beeldkader

Kaders 6, 7, en 8: illustraties en cartografie

Er zijn aparte kaderstijlen voor illustraties zoals infographics en cartografie. Deze kaders hebben een witte ondergrond. In het kader staat tekst, een beeld of een combinatie van tekst en beeld. De marge binnen het kader is 10 mm.

Kaderstijl 6: Tekst op witte achtergrond

Kaderstijl 6: Tekst op witte achtergrond

Kaderstijl 7: Combinatie van tekst en beeld

Kaderstijl 7: Combinatie van tekst en beeld

Kaderstijl 8: Kaart van Nederland

Kaderstijl 8: Kaart van Nederland